فهرست مطالب تحقیق در مورد شهید رجایی
-
خلاصه زندگینامه شهید رجایی
-
دوران نوجوانی شهید رجایی
-
فضایل اخلاقی شهید رجایی
-
مواضع فکری و سیاسی شهید رجایی
-
تاریخ مهاجرت به تهران
-
زمان ورود به نیروی هوایی(1328).
-
شهید رجائی در بازجوئیهای خود نوشته است:
-
آشنایی شهید رجایی با آیت الله طالقانی.
-
آشنایی شهید رجایی با فدائیان اسلام.
-
شهیدرجایی در خاطرات خود پس از انقلاب چه گفته است:
-
زمان ورود به عرصه معلمی 1333
-
زمان تدریس در دبیرستان کمال 1339
-
تاریخ عضویت و فعالیت در نهضت آزادی ایران 1341
-
تاریخ اولین دستگیری قزوین 1342
-
یکی از شاگردان شهید رجائی درباره ایشان دبیرستان علوی فرمود:
-
تاریخ تشکیل مؤسسه فرهنگی و امدادر فاه
-
دوران فعالیت در شرکت انتشار:
-
تاریخ سفر به فرانسه و سوریه (سال 1350)
-
حاج مهدی غیوران درباره شهید رجائی میگوید:
-
تاریخ دومین مرحله زندان(1357 1353)
-
در آستانه انقلاب اسلامی
-
وصییت نامه شهید محمد علی رجایی
-
نتتیجه گیری در مورد شهید رجایی
خلاصه تحقیق در مورد زندگینامه شهید رجایی
شهید محمدعلی رجایی متولد1312 هجری شمسی در خانواده ی متدین در شهرستان قزوین به دنیا آمد.
پدر بزرگوار ایشان مرحوم کربلائی عبدالصمد در بازار به شغلی شرافتمندانه به عنوان ، علاقبندی(تکمه فروشی و وسایل خرازی) روزگار خود را می گذراند و جز اعضای همیشه ثابت انجمن منتظرین امام زمان(ع) قزوین به شمار میرفت. کربلائی عبدالصمد با همیاری و همکاری دوستان دیگر بازاری خود که عموماً از افراد متدین و متعهد بودند با پرداخت مبالغ مختصری به دوام جلسات و بقای این انجمن کمک میکردند .
فرزندان شهید رجایی
جمیله رجائی – حمیده رجائی-کمال الدین رجائی
کمال رجائی

کمال الدین رجایی فرزند شهید رجایی
دوران نوجوانی شهید رجایی
دوران نوجوانی و جوانی شهید رجائی آکنده از نکات قابل تفکر و جالب است. به رغم آنکه محیط رشد وی یک محیط مذهبی بود اماایشان در میان هم سن و سال های او رفتار ناپسند نمی پذیرفت و محمدعلی جدا از آنکه در هیچ یک از اعمال و رفتار ناپسند همسالان خود مشارکت نکرد، بلکه تلاش نمود با فراهم کردن وسایل ورزش باستانی، توجه آنها را به ورزش معطوف نماید.
فضایل اخلاقی شهید رجایی
بسیار ساده زندگی میکرد – فردی مردم دار بود – قناعت و صرفه جویی می کرد- وی دولتمردی قانونگرا بود
آشنایی شهید رجایی با فدائیان اسلام.
در این دوران با فدائیان اسلام مرتبط شد و در سخنرانی های آتشین آنها که بصورت نیمه مخفی و گاه علنی برگزار میشد حضور مییافت. پس از دستگیری شهید نواب صفوی و یاران وفادارش وی با اینکه یک فرد نظامی بود به ملاقات نواب صفوی در زندان می رفت.
تاریخ ورود شهید رجائی به عرصه معلمی
شهید رجائی پس از اینکه از خدمت در ارتش انصراف داد با تأثیر پذیریش از سخنان آیت الله طالقانی که ایشان شغل معلمی را رسالت انیباء میدانست، به حرفه آموزگاری روی آورد و به صورت آموزگار پیمانی به شهرستان بیجار رفت و به تدریس انگلیسی پرداخت. تابستان دو سال بعد(1335) در کنکور شرکت کرد و در دانشسرای عالی، دانشکده علوم و دانشکده پست و تلگراف قبول شد که تحصیل را در دانشسرای عالی ادامه داد.

شهید رجایی
دوران تدریس شهید رجایی در دبیرستان کمال 1339
از نتایج و آثار مثبت حضور مستمر شهید رجائی در مسجد هدایت و جلسات تفسیر شبهای جمعه مرحوم آیت الله طالقانی، آشنایی وی با اساتید دانشگاه نظیر مهندس مهدی بازرگان که در دانکشده فنی دانشگاه تهران تدریس میکرد و نیز دکتر یدالله سحابی مسؤل گروه زمینشناسی دانشگاه تهران میباشد.
تاریخ عضویت و فعالیت شهید رجایی در نهضت آزادی ایران 1341
پس از رحلت مرحوم آیتالله العظمی بروجردی در فروردین 1340 جبهه ملی دوم پیشنهاد مهندس مهدی بازرگان مبنی بر برگزاری مجلس ترحیم جهت آن مرجع عالیقدر را با این استدلال که این امر مربوط به یک یا چند نفر از اعضای جبهه است و از طرف حزب یا گروه یا جمعیتی ارائه نشده رده نمود، این امر باعث شد اعضای مذهبی جبهه نظیر مرحوم آیتالله طالقانی، دکتر یداللهسحابی، مهندس مهدی بازرگان و… از جبهه کنارهگیری و نهضت آزادی ایران را تأسیس نمایند.
تاریخ اولین دستگیری شهید رجایی قزوین
شهید رجایی سه روز از هفته را در قزوین تدریس موظفی داشت. دراین رفت و آمد وی عامل توزیع و انتشار اعلامیه های نهضت آزادی در سطح شهر قزوین بود.
وی آنگونه که در بازجوئی های خود گفته است در 11 اردیبهشت سال 1342 پس از آنکه در قزوین از اتوبوس پیاده و عازم دبیرستان بود، دستگیر و به زندان شهربانی قزوین منتقل گردید.
تشکیل مؤسسه فرهنگی و امداد رفاه توسط شهید رجایی
شهید رجایی پس از کنارهگیری از دبیرستان کمال با کمک و همیاری آیت الله هاشمی رفسنجانی، شهید دکتر باهنر، بقایای هیئت مؤتلفه و جمعی از تجار متدین، موسسه خیریه رفاه و تعاون را بنیان نهاد.
.
فعالیت شهید رجایی در شرکت انتشارات
در سال 1349 به منظور ترویج و نشر معارف اسلامی شرکت انتشار تأسیس شد که شهید رجایی به عنوان یک عضور علی البدل در جلسات هیئت مدیره آن حضور داشت، این شرکت تا سال 1352 به فعالیت خود ادامه داد.
سفر شهید رجایی به فرانسه و سوریه (سال 1350)
شهید رجایی پس از آزادی از زندان(مرحله اول) آنگونه که خود پس از انقلاب می گفت به ساماندهی بقایای هیئت مؤتلفه که به دلیل زندانی شدن تعدادی از عناصر اصلی آن کاملاً از هم متفرق شده بودند پرداخت:
«به کمک دکتر باهنر و آقای جلالالدین فارسی این گروه را جمع کردیم و به صورت تشکیلات مخفی اداره میکردیم و هر کداممان یک اسم مستعار داشتیم.»
منابع
https://downloadyfile.ir/downloads/martyr-mohammad-ali-rajaee/
تحقیق میخوام😭